Sayfalar

7 Ekim 2013

Ahlat (Pyrus elaeagrifolia)


    Ahlat hususunda genel nitelikleri ile alakalı bilgi verecek olursak ; Gülgiller ailesinden olan bir türdür. Bu meyve ismini aldığı Ahlat ağacı üstünde yetişebilmektedir. Ahlat ağacının latince ismi Pyrus elaeagrifolia’dır. Her yerde olabilen hemde kendi kendine yetişebilen ahlat ağacı toplum arasında yaban armudu ya da çakal armudu olarak da bilinmektedir. Bu ağaç kendi kendine olgunlaşma özelliğine sahip olan bir çeşide sahip olup, üstüne armut aşılanmaktadır. Ahlat meyvesi tam olarak anlamıyla büyüdükten sonra tüketilebilir. Büyümeden evvel tüketilmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Zira hiçbir faydası görülmez.

             Bitkisel tedavi yani öteki ismiyle tanınan alternatif tıpta her türlü otun önemi ile yeri olabildiğince çokdur. Şifalı bitkiler deyince aklımıza yalnızca birtakım karmaşık bitkiler gelmemelidir. Pek fazla meyve ve sebze de bu faydalı bitkiler içinde sayılmaktadır. Dolayısıyla hepsinin farklı bir görevi ile farklı bir yeri vardır. Ahlat yani yaban armudu da doğal iyileşme amacıyla yararlanılan faydalı otlar ailesinde yer elde etmektedir.

                Pek fazla meyvenin olabildiği gibi elbette ahlatın da tanınan bir takım problemler amacıyla hususi yararları vardır.
 
Ahlatın yararları

• Öncelikli olarak zehirli hayvanların ısırmalarında ya da sokmalarında kullanılarak zehrin bedenden atılmasına destek olur. Bunun amacıyla meyvenin filizleri dövülerek yaralı alana konmalı ve beklenilmelidir.
• Ahlat meyvesini yemek ishal rahatsızlığını önler hemde insanın kendisini toparlamasına destek olur.
• Astıma karşı yararlıdır,
• Böbrekleri çalıştırır,
• Kalbe faydalı gelir

                Tabiatın eczanesinde ahlat ağacı benzeri daha fazla çok keşfedilmeyi ve tanınmayı bekleyen otlar bulunmaktadır. Tüketim ihtiyacınıza göre bu bitkileri tanımalı hemde kendi yararlarınız doğrultusunda kullanmalısınız. Doğa eczanesi bizlere Allah aracılığıyla verilmiş en büyük hazinelerden bir tanesidir ve orada sorunlara derman olamayacak bir çare bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder