Ahlat
hususunda genel nitelikleri ile alakalı bilgi verecek olursak ; Gülgiller
ailesinden olan bir türdür. Bu meyve ismini aldığı Ahlat ağacı üstünde
yetişebilmektedir. Ahlat ağacının latince ismi Pyrus elaeagrifolia’dır. Her
yerde olabilen hemde kendi kendine yetişebilen ahlat ağacı toplum arasında
yaban armudu ya da çakal armudu olarak da bilinmektedir. Bu ağaç kendi kendine
olgunlaşma özelliğine sahip olan bir çeşide sahip olup, üstüne armut
aşılanmaktadır. Ahlat meyvesi tam olarak anlamıyla büyüdükten sonra
tüketilebilir. Büyümeden evvel tüketilmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Zira
hiçbir faydası görülmez.
Bitkisel
tedavi yani öteki ismiyle tanınan alternatif tıpta her türlü otun önemi ile
yeri olabildiğince çokdur. Şifalı bitkiler deyince aklımıza yalnızca
birtakım karmaşık bitkiler gelmemelidir. Pek fazla meyve ve sebze de bu faydalı
bitkiler içinde sayılmaktadır. Dolayısıyla hepsinin farklı bir görevi ile
farklı bir yeri vardır. Ahlat yani yaban armudu da doğal iyileşme
amacıyla yararlanılan faydalı otlar ailesinde yer elde etmektedir.
Pek
fazla meyvenin olabildiği gibi elbette ahlatın da tanınan bir takım problemler
amacıyla hususi yararları vardır.
Ahlatın yararları
• Öncelikli olarak zehirli hayvanların ısırmalarında ya
da sokmalarında kullanılarak zehrin bedenden atılmasına destek olur. Bunun
amacıyla meyvenin filizleri dövülerek yaralı alana konmalı ve beklenilmelidir.
• Ahlat meyvesini yemek ishal rahatsızlığını önler hemde
insanın kendisini toparlamasına destek olur.
• Astıma karşı yararlıdır,
• Böbrekleri çalıştırır,
• Kalbe faydalı gelir
Tabiatın
eczanesinde ahlat ağacı benzeri daha fazla çok keşfedilmeyi ve tanınmayı
bekleyen otlar bulunmaktadır. Tüketim ihtiyacınıza göre bu bitkileri tanımalı
hemde kendi yararlarınız doğrultusunda kullanmalısınız. Doğa eczanesi bizlere
Allah aracılığıyla verilmiş en büyük hazinelerden bir tanesidir ve orada
sorunlara derman olamayacak bir çare bulunmamaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder