Sayfalar

23 Ekim 2013

Aslan Kuyruğu


            Bitkisel tedavi teknikleri yer yüzünün hemen hemen her yerinde kullanılır. Şifalı bitkiler kullanılarak yapılan tedavilerde hastaların iyileşmesi garanti altına alınırken türlü kimyevi ilaçların riskine katlanmak zorunluluğu da ortadan kalkmaktadır. Enteresandır yer yüzünün her yerinde yüzlerce senedir kullanılmakta olan tedavi teknikleri bir biriyle ispatlanmış iletişim kurmayan toplumlarda dahi aynıdır. Mesela Avrupalı eski kavimlerin geleneklerinde olan türlü tedavi teknikleri Kızılderili ile Doğu Asya kavimlerinde de gözlemlenmiştir. Tüketim biçimleri bire bir aynı olmasa da çoğu defa ortak noktalar dikkat çekmektedir. Bu hal da bitkilerin güvenilir iyileşme teknikleri olduğunun bir ispatıdır.

            Aslan Kuyruğu ismi verilen bitki türü de yer yüzünün pek çok bölgesinde yüzlerce senedir etkili olan gıdalar içerisindedir. Aslan Kuyruğu daha çok Avrupa ' da yetişebilmektedir. Fakat türlü Asya ülkeleriyle Amerika ' nın kuzeyinde de bu otun üretildiği hemde kullanılmakta olduğu tespit edilmiştir. Aslan Kuyruğu daha çok soğuk ülkelerin otudur. Avrupa ' da da daha çok Kuzey ile İskandinavya ülkelerinde yetiştiği bilinmektedir.

            Aslan Kuyruğu otu bir metreden aşkın uzunluğa ulaşabilir. Bahar mevsiminde dallar etrafında yüzlerce çiçek meydana getiren bitkinin yaprak kısmı ise biraz daha ayrıksıdır. Bu haliyle orjinal yapısı meydana çıkmaktadır. Kokusu ile tadı gayet iyi olan otun yeşil yaprak kısmı da ilgi çekici bir görsel şölen sunmaktadır. Kuşkusuz bitkisel tedavi yöntemleri bakımından da büyük yararlar taşımaktadır.

            Aslan Kuyruğu bitkisi çay olarak kullanımı yapılabilmektedir. Bunun Dışında bitki özsuyundan oluşturulan sıvılar da gıda desteğinde ve ilaç üretiminde kullanılır. Bu bitki türü gövdesi, dalları, Yaprak kısmı ve çiçekleriyle tam olarak tıbbın konusu şekline gelmiş bir bitki türüdür. Çay olarak hazırlanışı bir su bardağı suya üç ya da 4 gram ufalanmış bitki atılması ve beraber kaynatılması tarzındadır. Daha sonra süzülerek içilir. Öbür tüketim şekli de bitkiden elde edilen sıvıların farklı biçimlerde Dahilen olarak kullanılabilmesidir. Bu bitkiden elde edilen macunların da sıklıkla tüketildiği bilinmektedir.

Aslan Kuyruğu Yararları
• En fazla kalp ve damarlarda karşılaşılan problemler amacıyla kullanılır. Kalp problemlerinin çözümünde aktif rol oynar.
• Kalbin düzensiz ya da süratli atışı sorununu ortadan kaldırarak düzenli kalp atışı sağlar.
• Adet düzensizliğini ortadan kaldırır.

• İyi bir sakinleştiricidir. Depresyon ilaçları kadar faydalı tesir yapar.

1 yorum: